مشاوره کسب و کار Business consulting

مشورت کردن با دیگران، چه در زندگی شخصی و چه درباره کسب و کار میتواند به تصمیم گیری درست و کاهش احتمال خطا در تصمیم گیری ها کمک کند، اما به شرط اینکه از شخص شایسته ای مشورت بگیرید. در عصر حاضر ، زندگی بدون مشورت و مشارکت و هم فکری با دیگران، امکان پذیر نیست. یک ضرب المثل مثل چینی می گوید: «اگر می خواهی کاری را به درستی انجام دهی، با سه تن از سالخوردگان مشورت کن.» در فرهنگ و ادبیات فارسی نیز آمده است: «آن که بیشتر مشورت می کند کمتر دچار اشتباه می شود.» و به قول امریکایی ها: «دو فکر، از یک فکر بهتر است». با شروع بحث در مورد فواید مشورت و مشاوره ، می خواهیم این مقاله را را با عنوان مشاوره کسب و کار شروع کنیم و هر آنچه که شما باید در زمینه بدانید را با شما به اشتراک بگذاریم پس تا پایان همراه ما باشید:
مشاوره کسب و کار چیست؟
یکی از چالش هایی که در حال حاضر بیشتر افراد جامعه با آن رو به رو هستند این است که چگونه یک کسب و کار موفق و درآمد زا را راه اندازی و شروع کنند. با وجود این که انگیزه داشتن چنین کسب و کاری بسیار وسوسه برانگیز و جذاب است ولی تنها داشتن این انگیزه نمی تواند کلید موفقیت باشد. بنابراین برای موفق شدن در این مسیر نیاز به مشاوره کسب و کار دارید ، اما باید بدانید چرا و چه زمانی باید از مشاوره کسب و کار استفاده کرد. دامنه وسیعی از مشکلات در کسب و کار وجود دارد، که مشاوران کسب و کار میتوانند برای آن راهکار ارائه کنند. انواع مختلف مشاوره کسب و کار در مواجهه با مشکلات، ایده های متفاوتی می دهند.
در هر حوزه ای که کسب و کار داشته باشید، استفاده از مشاوره و راهنمایی های یک مشاور کسب و کار از واجبات است. با رقابتیتر شدن بازار ها مخصوصا در زمینه دیجیتال مارکتینگ ، گرفتن مشاوره کسب و کار نیازی است که این روز ها بیشتر از گذشته خود را نشان می دهد.
مشاور کسب و کار کیست ؟
مشاور کسب و کار موانع موجود و مشکلاتی که ممکن است در آینده برای کسب و کار شما پیش بیاید را حل کرده و مانع توقف کسب و کار و از بین رفتن سرمایه شما می شود. علاوه بر این، با توجه به رشد سریع تکنولوژی، مشاور کسب و کار راهکار هایی را به شما معرفی می کند که منجر به جلو زدن از رقبا، افزایش سهم شما از بازار، جذب مشتریان بیشتر و موفقیت در بازاریابی و در نهایت ارتقای کسب و کار شما می شود. در نتیجه مشاوره با فردی صاحب تخصص و حرفه ای به شما کمک می کند تا بهترین عملکرد را در حوزه کاری خود داشته باشید و موفقیت در کار تان را رقم بزنید.
مشاور کسب و کار های آنلاین
میدانیم کسب و کار های آنلاین چیزی مثل فروش آنلاین محصولات و خدماتی که اخیرا به دلیل شیوع بیماری کرونا بیشتر با آنان سرو کار داریم نمونه بارزی از این مدل کسب و کار هستند. مشاور کسب و کار آنلاین به مالک یا صاحبین مشاغل در ارایه طرح و راه اندازی صفر تا صد کار با ارایه مشاوره و نظارت بر اجرای توامان آن کمکهای قابل توجهی می کنند.
نمونه کوچک و عینی این مدل کسب و کار ها همان سوپر مارکت های آنلاینی هستند که برای خرید هر روزه از آنان اقدام میکنیم . قطعا صاحب یا مالک سوپر مارکت شناختی از دنیای دیجیتال مارکتینگ ندارد و راه اندازی و پیاده کردن چنین مدل های کسب و کار نیز وظیفه مشاورینی است که در این حوزه مشغول به فعالیت هستند.
مشاور کسب و کار های اینترنتی
مشاور کسب و کار های اینترنتی هم عملکردی مشابه کسب و کار های آنلاین دارد با این تفاوت که در این بخش راه اندازی صفحات وب و معرفی محصولات و خدمات شرکت ها یا موسسات بزرگ و کوچک اولویت کاری افرادی است که قرار است از طریق اینترنت و دنیای مجازی نسبت به جذب مشتری و فروش اقدام کنند. برای راه اندازی چنین طرح و برنامه ای و همچنین استفاده از تجربیات یک مشاور کسب و کار های اینترنتی خالی از لطف نخواهد بود.
دید کلی از مراحل مشاوره کشب و کار
- در ابتدای کار بعد از مشخص نمودن وضعیت موجود (اینکه کجا هستیم) به مرحله بعدی یعنی وضعیت ایده آل (جایی که می خواهیم برسیم) می رسیم. تدوین جایگاه مورد نظر از حساسیت ها و ظرافت های خاصی برخوردار است، چرا که تحلیل های نادرست می تواند آینده کسب و کار را دچار خطر کند.
- مرحله بعدی در مشاوره کسب و کار مشخص کردن نقاط ضعف و قدرت درونی، فرصت ها و تهدید های بیرونی کسب و کار است، تا بتوانیم بر اساس داشته ها ، اقدامات و راهبرد های استراتژیک ارائه کرده و به سمت آن ها قدم برداریم.
- در مرحله بعد، مشاور اهداف سالیانه و همچنین ابزار های لازم برای رسیدن به این اهداف را مشخص می نماید. لازمبه ذکر است که اهداف تعیین شده باید بر اساس وضعیت موجود و همچنین در راستای اهداف بلند مدت و چشم انداز کسب و کار شما باشد. یکی از مشکلاتی که معمولاً مشاوران در این گام با آن مواجه می شوند، تامین نشدن ابزار های مورد نیاز در بازه های زمانی از قبل تعیین شده است. زمانی که این ابزار های مورد نیاز در اختیار مشاور قرار نداشته باشد، به طور قطع کسب و کار به نتایج مورد نظر در زمان های مورد نظر نخواهد رسید.
- آخرین مرحله کار قبل از اجرایی شدن استراتژی ها و راهبرد های جدید، جمع بندی و نهایی کردن طرح جامع آن کسب و کار است. نهایی کردن به معنای بررسی های مجدد بر روی طرح موردنظر بوده تا در صورت نیاز اصلاحات لازم قبل از فاز اجرایی اعمال شود.
وظایف یک مشاور کسب و کار
مشاور کسب و کار و مخصوصا مشاور کسب و کار اینترنتی یکی از مهم ترین بخش هایی است که حضور آن در هر کسب و کاری حیاتی و کارآمد است. این افراد به دلیل داشتن تجربه و مهارت کافی می توانند به راحتی ریشه مشکلات و نقص های کسب و کار را شناسایی کرده و راهکار هایی را برای حل آن ارائه دهند. علاوه بر این، مشاوران کسب و کار ، اطلاعات و دانش لازم برای کارمندان را در اختیار آنان قرار داده، برنامه هایی را برای کاهش هزینه ها، افزایش درآمد، مدیریت منابع انسانی، افزایش وفاداری مشتریان، میزان تبلیغات ارائه می دهند و در نتیجه یک مسیر روشن و قابل پیش بینی برای کسب و کار شما ایجاد می کنند.
توجه به این نکته ضروری است که اقداماتی که منجر به موفقیت یک کسب و کار می شود خیلی دشوار و دارای ریسک بالایی می باشد. لذا انتخاب صحیح یک مشاور کسب و کار پروسه ای زمان بر است و نیاز به دقت بالایی دارد. برای این کار شما باید مطمئن شوید که مشاورتان تجربه و دانش بیشتری نسبت به شما در زمینه کسب و کارتان دارد. مثلا، اگر در بخش مدیریت منابع انسانی شرکت تان دارای مشکل هستید، مشاوری استخدام نکنید که در حوزه فروش محصولات فعالیت داشته است. نکته مهم دیگر این است که حتما سوابق کاری و فعالیت های پیشین او را بررسی کنید و ببینید آیا توانسته است در موفقیت کسب و کاری دیگر موثر باشد.و فراموش نکنید که داشتن یک مشاور خوب باعث می شود مرتکب اشتباهات تکراری در کسب و کارتان نشوید و مسیر کوتاه تری را در پیشرفت و توسعه کسب و کارتان طی کنید.
مشاوره کسب و کار و انواع آن
مشاوران کسب و کار به طور کلی در ۵ حوزه میتوانند به کسب و کار شما رونق بخشیده و باعث ترقی آن شوند:
۱.مشاوره برای مدیریت و استراتژی :
اگر می خواهید برای بهبود کسب و کار خود در زمینه مدیریت و استراتژی از مشاوره کسب و کار استفاده کنید، لازم است بدانید که یک مشاور واجد شرایط مشاوری است که بازار خاص شرکت شما را به خوبی بشناسد و درکی عمیق از بهترین راه حل های موجود برای حل مشکلات صنعت شما (یا حتی سایر صنایع) داشته باشد. مثلا اگر از نظر جغرافیایی به دنبال گسترش دادن بازار های خود هستید، باید سرمایه گذاری روی محصول را توسعه دهید، بازار متوسط کسب و کار خود را برای ارتقای موثر و به صرفه انتخاب کنید و سپس یک مشاور با تجربه برای مدیریت استراتژی استخدام کنید تا کار ها به خوبی پیش برود.
۲.مشاوره برای انجام عملیات :
آیا میخواهید کیفیت و تاثیر فرایند های مربوط به محصول شما در بازار بهبود پیدا کند؟ مشاوران عملیاتی میتوانند به شما کمک کنند، روشی جدید برای این کار ایجاد کرده و آن را به کار ببندید. برخی از مشاوان در زمینه مهندسی مجدد فرایند های کسب و کاری تخصص دارند. این یعنی آنها به شرکت شما آمده، فرایند های موجود آن را ترسیم و سپس بررسی میکنند.
با توجه به بررسی های انجام شده فرصت هایی را شناسایی میکنند که در آن میتوانید با حفظ کیفیت، مراحل تولید را کاهش دهید. در حقیقت فرآیند های کسب و کار تان را به شیوه ای مهندسی مجدد میکنند که علاوه بر کوتاه شدن مدت تولید، هزینه آن هم کاهش پیدا کند. برخی مشاوران هم در زمینه سیستم های کنترل کیفی متخصص هستند و می توانند به شما کمک کنند تا با اعمال چند تغییر، نقص های موجود در این حوزه را برطرف کرده و به راه موفیت نزدیک تر شوید.
۳.مشاوره برای فناوری اطلاعات :
فعالیت در زمینه آیتی برای مشاوران رشد سریعی دارد، زیرا میزان تقاضای موجود برای تکنولوژی جدید، هر روز روی کسب و کار های بازار متوسط تاثیر میگذارد. ممکن است برای رونق کسب و کار خود بخواهید یک کسب و کار هوشمند را ایجاد کرده یا آن را با سیستم قدیمی شرکت ادغام کنید تا هر دو با هم کار کنند. در این موارد یک مشاور کسب و کار آیتی میتواند به شما کمک کند. مشاوران آیتی قابلیت های کسب و کار شما را تقویت میکنند و برای تحقق نیاز های متغیر مشتریان داخلی و خارجی به حوزه آیتی انعطاف بیشتری میبخشند.
۴.مشاوره برای منابع انسانی :
آیا قصد تان این است که رضایت کلی کارکنان شرکت را بالا برده، استعداد های برتر را استخدام کنید و افراد دارای بهترین عملکرد را نزد خود حفظ کنید؟ مشاوران منابع انسانی با توجه به اهداف کلی کسب و کار، در حوزه های توسعه استراتژی های پاداش، آموزش و توسعه افراد در حوزه هایی چون مدیریت نیروی انسانی و رهبری، تخصص دارند. آنها میتوانند با بهبود بازخورد مربوط به عملکرد و ارزیابی تیم باعث شوند کارکنان شما هوشمندانه تر و بهتر از قبل کار کنند.
۵.مشاوره برای بازاریابی :
اهمیت بازاریابی در رونق کسب و کار قابل چشم پوشی نبوده و یک امر حیاتی است. اگر برای شرکت به یک لوگو نیاز دارید، در صدد پیدا کردن بازار جدیدی برای یکی از برندهای خود بوده یا برای تعامل با مشتریان خود به دنبال یک استراتژی جدید در زمینه بازاریابی شبکه های اجتماعی هستید، میتوانید از مشاوران بازاریابی یاری بگیرید. شرکت های مشاوره ای برای رونق کسب و کار، در این حوزه خدمات خوبی را به کسب و کار ها ارائه میدهند. این مشاوران وقتی ایده ای وجود ندارد درهای خلاقیت را در ذهنتان باز میکنند. آنها به شما اجازه میدهند چیزهایی را ببینید که سایر کسب و کار ها با به کار گرفتن آن توانسته اند برند بسازند و مشتریان بیشتری را به سوی خود جلب کنند.
ضرورت استفاده از خدمات مشاوره کسب و کار
اول : نمی خواهید ریسک کنید.
دوم : به برون سپاری کسب و کارتان احتیاج دارید.
سوم : قادر به شناسایی مشکلات درون کسب وکارتان نیستید.
چهارم : نیازمند برنامه ریزی برای توسعه کسب و کار هستید.
پنجم : شما نیاز به تغییر دارید.
ششم : شانس زنده ماندن و رقابت دارید.
هفتم : مشاوره کسب و کار به شما و کارکنان شما انگیزه می دهد.
هشتم : مشاور کسب و کار شبکه کاری شما را گسترش خواهد داد.
راه های گرفتن مشاوره از مشاوران کسب و کار
1. مشاوره ایمیلی یا مکاتبه ای
2. مشاوره آنلاین یا به صورت چت آنلاین
3. مشاوره تلفنی کسب و کار
4. مشاوره حضوری در محل کسب و کار شما
5. مشاوره به صورت پروژه ای یا یک باره
دیدگاهتان را بنویسید