کوچینگ کسب و کار Business Coaching

می دانیم که در حال حاضر یعنی قرن بیست و یکم دنیای اقتصاد خیلی بزرگتر از گذشته ها شده و هزارن کسب و کار در آن فعال هستند. از کسب و کار های کوچک و نوپا گرفته تا کسب و کار های میلیاردی و معروف … امروزه این حقیقت ثابت شده است که موفقیت این کسب و کارها به شدت بستگی به نحوه مدیریت آنها دارد. در این مقاله قصد داریم به مبحث مهم کوچینگ کسب و کار و هر انچه باید در مورد آن بدانید، بپردازیم. پس تا پایان همراه ما باشید:
روش مدیریت مدیر یک کسب وکار، در سرتاسر مجموعه ی او دیده میشود و اگر ایراد کوچکی وجود داشته باشد در آن مجموعه کاملا خودش را نشان میدهد . و اما مدیران تیزبین کسب و کارها دریافتهاند که برای موفقیت شغلی خود باید با شیوه های درست عملکرد خود و سازمان را ارزیابی کنند و برای تحقق این امر ، مدیران نیاز دارند تا شفاف باشند. دقیقا در همین مرحله است که نقش مهم کوچینگ کسب و کار مشخص میشود .
کوچینگ کسب و کار چیست ؟
کوچینگ ( Coaching ) از نظر لغوی به معنای مربیگری یا رهبری است، و کوچینگ کسب و کار ( Business Coaching ) به مربی گری شخصی حرفه ای برای یک کسب و کار گفته میشود. در واقع فرآیندی است که یک کسب و کار را از جایی که اکنون در آن قرار دارد، به جایی می برد که مالک کسب و کار تمایل دارد.
با یک جستجو ی ساده در اینترنت به چندین وب سایت بر میخورید که ادعا میکنند میتوانند کسب و کار شما را متحول سازند، اما بیشتر آن ها راهکار هایی کلی و عمومی ارائه میدهند. به عبارت دیگر منحصراً برای کسب و کار شما و نیاز های آن طراحی نشدهاند، به همین دلیل تأثیر و فایده ی چندانی ندارند.
میدانیم که شرایط هر کسب و کار با کسب و کار های دیگر متفاوت است، پس نباید انتظار داشته باشیم یک فرمول جادویی نوشت و ادعا کرد که افزایش حجم فروش و موفقیت تمام کسب و کارها را در پی خواهد شد. شما با ایجاد فرهنگ کوچینگ در کسب و کارتان میتوانید پتانسیل رشد خود و کارکنان تان را به حداکثر برسانید تا عملکرد شان بهبود یابد و در نتیجه راندمان کسب و کارتان بیش از پیش شود.
کوچ یا مربی کسب و کار را با مشاور کسب و کار اشتباه نگیرید
شاید این سوال ذهن را به خود مشغول کند که آیا یک کوچ همان مشاور است؟ در جواب این سوال باید گفت شما هیچ وقت یک مربی فوتبال را نخواهید دید که برای تیم خود، دور زمین فوتبال بدود. دقیقا همین مساله درباره مربی کسب و کار نیز صادق است. مربی کسب و کار، کارهای شما را در کسب و کارتان انجام نمی دهند، بلکه در کنار شما حضور دارند.
به عبارت دیگر کوچینگ کسب و کار یک روش جدید است برای حل مسائل شما. از نگاه کوچینگ هر فردی متخصص زندگی خود است و بهتر از دیگران می داند که راه حل مسائلش چیست، کافی است فردی که خوب بلد است بشنود، خوب سوال میپرسد و خوب بازخورد میدهد در کنار او قرار بگیرد و با او گفتگو کند تا آگاهی های او را از درونش بیرون بکشد و از آن استفاده کند.
مشاور کسب و کار شخصی است که براساس تجربه خود در یک زمینه خاص یک سری راهکار به صاحبان کسب و کار ها پیشنهاد میکند. در واقع کسب و کار ها زمانی سراغ مشاور میروند که دنبال جواب سؤالاتشان باشند. بدیهی است که مشاوران کسب و کار از بابت به نتیجه نرسیدن راهکار هایشان مسئولیتی نمیپذیرند اما در مورد مربی کسب و کار اینطور نیست.
در نقطه مقابل یک کوچ حرفهای کسبوکار (که لزوماً ممکن است در زمینه فعالیت آن کارآفرین یا شرکت تخصص نداشته باشد) با استفاده از مهارت های خود به مدیر سازمان کمک میکند تا:
- اول موضوع اصلی را به درستی کشف کند.
- به توانمندی های خود و سازمانش پی ببرد.
- سؤالات خوب بپرسد.
- با استفاده از توانمندی ها، به راهحل های خوبی هم برسد.
کوچینگ کسب و کار یکی از سه صنعت، با بیشترین سرعت رشد
آمار موسسه بیزینس کوچینگ کشور انگلستان نشان داده است که بازگشت سرمایه در بیزینس کوچینگ ۷۰۰٪ ، یعنی ۷ برابر می باشد. آمار و ارقام این موسسه همچنین نشان داده نزدیک به ۷۰٪ مالکان کسب و کار که از خدمات کوچینگ کسب و کار استفاده کرده اند،افزایش درآمد تا ۳ برابر را تجربه کرده اند.
یک مربی کسب و کار، با مهارت های اساسی کوچینگ مانند گوش دادن، پرسش، بازخورد، و دعوت به عمل، مشتریان را تشویق می کند تا یاد بگیرد و وظایف مشخص شده برای پیشرفت شخصی و سازمانی و عبور از موانع داخلی و خارجی را انجام دهد.
چند مزیت بزرگ بیزینس کوچینگ
1- اعتماد به نفس شما را بالا می برد :
اعتماد به نفس در کسب و کار و تجارت اهمیت چشمگیری دارد . همین که از جانب یک کوچ و فردی آزموده و ماهر مورد حمایت قرار میگیرید و میتوانید بدون ترس، خود را برای رویارویی با چالش های بزرگ آماده کنید، در برابر انتقادها صبوری کرده و یا توانایی ریسک پذیری داشته باشید، این به نوعی افزایش اعتماد به نفس حساب میشود.
داشتن یک مربی کسب و کار حرفه ای، باعث می شود خودتان را همچون یک بازیکن حرفه ای در یک بازی هیجان انگیز فرض کنید. زمان برای شما به عنوان یک کارفرما، از اهمیت زیادی برخوردار بوده و این کوچ (مربی) است که کمکتان میکند تا استفاده ای بهینه از زمان داشته باشید.
2-در میابید که چگونه با اشخاص مختلف همکاری کنید :
کوچینگ کسب و کار شامل تمارین متعدد حول موضوعات شخصی و نیز ارتقای سبک رهبری است.بنابراین می توانید شناخت بهتری از خودتان داشته باشید. روی هم رفته بایستی خودتان را به جای شخصیت های مختلفی در نظر بگیرید و می توان گفت، کوچینگ باعث می شود با افراد مختلف و نحوه همکاری با آن ها آشنا شوید.
3-اهداف و چشم انداز های شما را مشخص می کند :
گاهی اوقات، وقتی بیش از اندازه بر روی (جزئیات) یک موضوع تمرکز می کنید، نقاط کور بیشتر میشود. یک بیزینس کوچ موفق، دیدگاهی واقع بینانه پیش رویتان گذاشته و کمکتان میکند بخشی از مشکلات را که شاید نمیتوانسته اید ببینید، شناسایی و حل کنید. همچنین میتواند راهبرد هایی را برای رویارویی با چالش ها و موانع موجود بر سر راه کسب و کارتان به شما ارائه دهد و شما را تشویق کند که از ناحیه امنتان خارج شوید. در واقع شما با کمک بیزینس کوچ می توانید کسب و کارتان را به سطح بالاتر ببرید.
4- با بی کفایتی مقابله میکند :
مربی کسب و کار ، اطلاعاتی در اختیار ما قرار میدهد که از طریق تجربه با سایر مراجعان به دست آمده و باعث می شود دید شما وسیع تر شود . همچنین باعث می شود جوانب و همه چیزهایی را که خودمان به تنهایی قادر به دیدنشان نیستیم یا شاید برایمان کم اهمیت بوده است را بهتر ببینیم نقاط کور کسب و کارمان را شناسایی کنیم.
5- سوال های صحیح و کار آمدی طرح می شود :
یک بیزینس کوچ سوالات بسیاری را از شما پرسیده و وادار تان می کند در مورد مسائل چالش برانگیز به صورت عمیق بیندیشید تا جواب مناسب برای آن ها بیابید. وقتی خودتان در حرفه ی به خصوصی مشغول فعالیت هستید و یک بیزینس کوچ از صنعتی متفاوت شما را هدایت می کند، دیدگاه های جدیدی را به همراه داشته و سوالاتی در سطوح بالاتر از شما می پرسد.
6- ریسک های کاری اولویت بندی می شوند :
برای همه مدیران پیش امده که در مورد پاره ای از مسائل به شدت نگران شوند و استرس بسیاری را متحمل شوند. پس این یک موضوعآ شنا به ذهن شماست. بیزینس کوچ کمکتان می کنند خطرات و استرس های احتمالی را لیست بندی کنید. مانند اینکه امروز به کدام مساله باید رسیدگی شود و فردا نوبت کدام مساله است.
7- با کارمندان ارتباط صمیمی برقرار می شود :
به طور معمول کارمندان هر سازمان، جدا از مزایای شغلی و درآمد های ماهانه، دوست دارند در سمت خود پیشرفت کرده و به هدف مطلوب سازمانی برسند. با به کار گیری بیزینس کوچ، این اطمینان را به کارمندان خود می دهید که از یک منبع حرفه ای برای قدرت بخشیدن به امور سازمان استفاده کرده اید که می تواند مهارت های فردی کارمندان را نیز ارتقا دهد. یعنی اینکه شما به فکر کارمندان خود هستید و دوست دارید شاهد ترقی آن ها باشید.
8- کار تیمی و گروهی تقویت می شود :
شما به عنوان یک کارفرما گاهی وسوسه می شوید همه کارها را خودتان به تنهایی انجام دهید و کار فردی را ترجیح میدهید . کوچینگ کسب و کار به شما کمک می کند همه شرایط را بررسی کرده و به نقاط ضعف و قوت خود پی ببرید. در این صورت می توانید عده ای را برای اجرای کارهای متناسب با تخصص آن ها استخدام کنید که به توسعه کسب و کارتان کمک کنند . وجود بیزینس کوچ در تشکیل تیم های چند نفره، یک ضرورت اساسی است.
9- می توانید به افراد تازه کار کمک کنید :
شکی در این نیست که شروع یک کسب و کار جدید ریسک دارد و شکست برای کسانی که می خواهند کار خود را تازه شروع کنند گران تمام می شود. آیا می دانید آمار منحل شدن کسب و کار های جدید از هر چیز دیگری در دنیا بیشتر است و دلیل اصلی آن ضعف برنامه ریزی و عدم آمادگی قبلی کارآفرین است. بیزنس کوچ به شما کمک میکند آمادگی های لازم پیش از شروع هر کاری را داشته باشید و مقدمات لازم برای کسب و کار خود را تدارک ببینید.
10- برنامهریزی و مدیریت مالی شما سر و سامان می گیرد :
یک نکته مهم وجود دارد آن هم اینکه اگر شرایط مالی خودتان را کنترل نکنید، قطعاً شرایط مالیتان شما را کنترل خواهد کرد. کسب ثروت و حفظ و رشد آن در آینده تنها با بکار گیری یک برنامه ریزی صحیح مالی میسر میشود. افراد اگر یک برنامه مالی شخصی نوشته شده نداشته باشند در اتخاذ تصمیمات متمرکز نبوده و متمایل به انجام اشتباهات رفتاری در تصمیمات شخصی مالی خود هستند. اولین چیزی که با برنامه ریزی میتوانیم به آن دست پیدا کنیم، اهداف هستند. اهداف مالی که شامل درآمد زایی یا گسترش کارمان است و اهدافی که در زندگی شخصی داریم نیز نیاز به برنامه ریزی مالی خواهند داشت.
واضح است که برای شروع یک کار یا برای راه اندازی یک تجارت حتماً نیاز به سرمایهگذاری است. برای سرمایهگذاری هم برنامه ریزی های مالی دقیق لازم است تا بتوان در کسب و کار موفق بود. بدون شک کوچینگ کسب و کار در مدیریت مالی یک سازمان نقش بسزایی دارد. بیزینس کوچها در کسب و کار های بزرگ و کوچک کار کرده و تجربه لازم را برای برنامه ریزی مالی به روش های هوشمندانه و سودمندانه دارند. این افراد ، خوب و بد موقعیت های کسب و کار را چشیده اند و میتوانند بهترین منبع برای تصمیم گیری در مراحل مالی شرکت شما به شمار روند.
11- به سرمایه داران مهارت های ضروری می آموزد :
مدیریت موثر به سه مهارت اساسی شخصی بستگی دارد که عبارتند از:
- مهارت فنی
- مهارت رفتاری
- مهارت مفهومی
بنابراین یک بیزنس کوچ در کنار مدیران کسب و کار می تواند به ارتقای مهارت های ضروری مدیریتی کمک شایانی کند.
12. در زندگی کاری و شخصی مدیران تعادل ایجاد میکند :
امروزه حفظ تعادل بین زندگی حرفه ای و زندگی شخصی ما خیلی مهم است. در نگاه اول ممکن است این موضوع مهم به نظر نرسد اما باید بدانیم زمانی که تعادل میان زندگی کاری و شخصی بههم میریزد، استرس ما افزایش مییابد. یعنی هم کار و هم زندگی صدمه میبینند. همه ما میدانیم دست یافتن به تعادلی میان کار و زندگی در دنیای پرسرعت و آشفته امروز کار اسانی نخواهد بود.کوچ و کوچینگ کسب و کار می تواند با برنامه ریزی زمانی مناسب به شما کمک کند تا تعادل میان زندگی حرفه ای و شخصی را برقرار کنید.
سخن آخر
کوچینگ کسب و کار در انواع مقیاس ها به شما کمک می کند فرقی نمیکند یک کسب و کار محلی داشته باشید یا یک شرکت تجاری بزرگ و یا حتی اگر میخواهید کاری را راه اندازی کنید. یک کوچ حرفه ای در فرایند کوچینگ کسب و کار کمک می کند در صورتی که فرد روحیه کار آفرینی و بیزینس داشته باشد به طرف پیشرفت و ترقی حرکت کند. چالش ها، احتمالات ، انگیزه ها، تسهیلات و موانع واضح و شفاف شده و مسیر رسیدن به هدف ها به شکل کمی در می آید تا میزان پیشروی ها مشخص شود.
دیدگاهتان را بنویسید